Tiden på Grønnedal/Arsuk

 
 

Jeg vil kun fortælle lidt fra tiden på Grønnedal, som alt i alt var en spændende periode.

Det var lidt af en omvæltning fra, at være udearbejdende, og til at blive hjemmegående husmoder.

For husmoder har aldrig været mit ”speciale”.

 

Men det gik, jeg fandt hurtig ud af, at naturen tiltrak mig meget, og en tur ud langs kysten med fiskestang, og vores hund Blackie var glad for at være med, det var dejlig fredeligt og afslappende. Så når sønnen var i skole og manden på arbejde, var det bare om at komme af sted, og det lykkedes da ind imellem, at fange til middagsbordet.

Vi tog også tit på fjeldvandring, når vejret var til det, og et par enkelte hytteture, blev det da også til.

 

Der var også nogle få rare officers ”koner” som jeg snakkede godt med, men jeg var nok lidt for anderledes og frembrusende, til at være med i det ”pæne” selskab ;-) 

 

Der var også en del fester, bl.a. var der besøg af Dronningen lige i starten, vi var deroppe. Der var stående souper, og da var jeg så heldig, at hilse på Dronningen. Det var der nogle, der ikke var så begejstret for, da vi jo var sidst ankomne på stationen.

 

Der var også, så man kunne spille badminton, og det havde jeg jo gjort i mine skoledage, så selv følgelig skulle jeg da være med til det. Jeg var så heldig at vinde en Fairplay Pokal, så det var vist hel fin.

 

I den periode, hvor jeg var deroppe, var vi så heldig at have vores søns fætter og kusine oppe på ferie, det var sjovt og hyggeligt.

Min bror var der også i 7 uger, en periode der egentlig kun skulle vare 5 uger. Men, det er det med vejret, det kan drille meget deroppe, og så må man blive, hvor man er.

 

Men som før skrevet, blev min tid på Grønnedal kun til 16 måneder. Efter at vi havde været hjemme og blive skilt i sommerferien, Vi var vist vokset fra hinanden og ville noget forskelligt! Det var lige omkring vores 10 års bryllupsdag. Jeg var så oppe og pakke mine ting, og tog hjem omkring september. Hvor jeg, nok var blevet lidt mere end gode venner, med en radiotelegrafist.

 

Der havde været nogle gnidninger i længere tid, så det var det bedste for alle parter.

 

 

 

Arsuk

 

                                   

                                  Arsuk                                                       Læge båd

 

Jeg må heller ikke glemme at fortælle om en lille bygd Arsuk, den lå et par timers sejlads fra flådestationen. Der blev dengang sagt, at det var en af de rigeste byer, i forhold til indbyggertal på Grønland. Der var vi ovre nogle gange.

Det var rart at komme væk, og se noget andet, og læge båden var derovre en gang om ugen, hvis vejret tillod det. Da kunne vi komme med, hvis der ikke var for mange tilmeldte til turen.

Byen var ikke stor, men havde dog et par forretninger, og en lille cafe.

 

                   

             Arsuk by                Fisk til tørre            Arsuk kirke                  Kapel                   Kirkegård